Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης πραγματοποίησε η ΔΙΑΔΥΜΑ σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης πραγματοποίησε η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης. Οι μαθητές πρωτοπορούν και αναδεικνύουν τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση που διοργάνωσε η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ανακύκλωσης που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαρτίου.

Με φόντο το ρολόι της Κοζάνης μικροί, μεγάλοι συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα από τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάβανε μεταξύ των άλλων κι ένα παιχνίδι γνώσεων, στο οποίο συμμετείχαν πολίτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τοποθετώντας κάρτες με εικονιζόμενα απόβλητα στον κατάλληλο «κάδο». Παράλληλα οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ επιμελήθηκαν ένα κουίζ ανακύκλωσης, δημιούργησαν μάλιστα QR κωδικό και ξεχύθηκαν στα καφέ της πόλης όπου και “έπαιξαν” με τους θαμώνες το παιχνίδι των υλικών  που ανακυκλώνονται.  Ο έξυπνος τρόπος προσέγγισης του θέματος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ οργανώνει και υλοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα  ενημερωτικές εκδηλώσεις, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την ανακύκλωση υλικών και άλλες καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων και ταυτόχρονα συνεργάζεται με τις σχολικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας και τους μαθητές να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο δίνοντας παράδειγμα και στους μεγαλύτερους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ στους συμμετέχοντες για να θυμούνται ότι η ανακύκλωση είναι μια συνήθεια που γίνεται τρόπος ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*