ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Με αφορμή την κορύφωση της αντιπυρικής περιόδου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης, Μάνος Γαβριηλίδης, επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, Πρόδρομο Ασλανίδη.

Σκοπός της επίσκεψής ήταν η ενημέρωση για το επίπεδο ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ή βιομηχανικού ατυχήματος. Ο κος Ασλανίδης τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης προς τους πολίτες και διαβεβαίωσε πως ο υποστηρικτικός ρόλος της διεύθυνσης επιτελείται άρτια όπως και ο συντονισμός με την πυροσβεστική, με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τις ομάδες εθελοντών.

Η συζήτηση προεκτάθηκε και στη δημιουργία κλιμακίου ΕΜΑΚ καθώς η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια που δεν διαθέτει, παρά την ύπαρξη πολλών και σημαντικών υδάτινων όγκων, κάτι που έχει αναδειχθεί και από κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της κας Βέττα.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας είναι να ενώνει δυνάμεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*