Επιστροφή στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες – Το Αφγανιστάν στο επίκεντρο των συζητήσεων

Η νέα περίοδος στο Ευρωκοινοβούλιο, ξεκινάει με την πολιτική ατζέντα να είναι γεμάτη.
Οι δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Η έντονη ανθρωπιστική κρίση, η καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των γυναικών, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και ο μεγάλος κίνδυνος νέων μεταναστευτικών ροών, δεν μπορεί παρά να αποτελούν θέματα προβληματισμού και συζητήσεων. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, όλοι όσοι εκπροσωπούμε τον δυτικό πολιτισμό, τις αρχές και τις κατακτήσεις του, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και να σταθούμε αντάξιοι.

Η Ελλάδα, σε αντίθεση με το 2015 – όταν η τότε κυβέρνηση προκαλούσε κύματα μεταναστών, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη χώρα και στην Ευρώπη – απέδειξε πως και θέλει και μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της, όπως και τα σύνορα της Ευρώπης.

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι η Αλβανία θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, οι περιοχές που κατοικούνται από την ελληνική μειονότητα θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις περιοχές υποδοχής και εγκατάστασης προσφύγων. Ο Ελληνισμός που κατοικεί στην Αλβανία πρέπει να προφυλαχθεί, ως «κόρη οφθαλμού», όπως και τα ελληνοαλβανικά σύνορα, τα οποία δεν πρέπει να λειτουργήσουν, ως μια εναλλακτική είσοδος προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*