Ευρεία σύσκεψη για τις ζημιές των αγροτικών προϊόντων με πρωτοβουλία της Μαρίας Αντωνίου και σε συνεργασία με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Μάνο

Έπειτα από πρωτοβουλία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου και σε συνεργασία με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Θωμά Μάνο, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη την Κυριακή το απόγευμα 30 Ιουλίου στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας με κύριο και μοναδικό θέμα τις πολλαπλές ζημιές που υπέστησαν τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας το τελευταίο διάστημα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών-παγετού αρχικά και κατόπιν λόγω των συνεχόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η Μαρία Αντωνίου αφού άκουσε προσεκτικά έναν προς έναν όλους τους παρευρισκόμενους, ζήτησε άμεση καταγραφή αξιολόγησης του κόστους ζημιάς κάθε προϊόντος ξεχωριστά και πιο συγκεκριμένα  καταγραφή των ζημιών από τη Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς και αξιολόγηση ζημιών από τον ΕΛΓΑ, ζητώντας επίσης να συνταχθεί από τους συμμετέχοντες ένα σχετικό έγγραφο το οποίο θα αναλάβει να προωθήσει η ίδια στα αρμόδια Υπουργεία και τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς Φορείς και παράγοντες.

Δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, το οποίο είναι διαρκές και προχωρούμε στην εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης για τη στήριξη του αγροτικού τομέα της περιοχής μας, με τη συνέχιση και υλοποίηση όλων των μικρών και μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων που έχουν δώσει και θα συνεχίσουν να δίνουν περαιτέρω ώθηση στην κοινή προσπάθεια βελτίωσης, ανάδειξης και προώθησης όλων των, εξαιρετικής ποιότητας, αγροτικών μας προϊόντων”, τόνισε η Μαρία Αντωνίου σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της σύσκεψης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης, συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς κ. Παναγιώτης Πετρίδης, ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ Κοζάνης κ. Στέφανος Φακής, ο Πρόεδρος της ΓΕΟΚ κ. Δημοσθένης Μωυσίδης, τα μέλη της Επιτροπής Ομάδας Μηλοπαραγωγών κ. Νίκος Νικολάΐδης και κ. Δαμιανός Παπαϊωάννου, Εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Καστοριάς, κ. Δημήτρης Μόσχος και κ. Ιωάννης Μιχαηλίδης, Εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Άργους Ορεστικού κ. Πλάτων Μορφίδης και κ. Βασίλης Φιλιάδης, Εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού Πενταβρύσου κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, Εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού κ. Χρήστος Σαμαράς και κ. Αλεξία Μουσουλή και Εκπρόσωπος της Ομάδας Καπνού κ. Ηλίας Παλιοδήμος.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*