Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Φέτος, σε Εθνικό Επίπεδο,  η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία έχει τα βλέμματα στραμμένα στην παρουσίαση δημοσκόπησης/έρευνας με τίτλο «Στάσεις και Αντιλήψεις για την Αναπηρία στην Ελλάδα και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους».

Η μελέτη στοχεύει στη διερεύνηση και αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων της κοινής γνώμης όλης της επικράτειας αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, με απώτερο στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την προώθηση, προστασία και απόλαυση όλων των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, υιοθετώντας το διαχρονικό σύνθημα «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», στηρίζει παραδειγματικά και ουσιαστικά δραστηριότητες και αγωνιστικές παρεμβάσεις του αναπηρικού κινήματος προσδοκώντας την άρση κάθε μορφής προκατάληψης και την αποκατάσταση στρεβλώσεων που ξεκινούν από την προσπελασιμότητα και φθάνουν στη αναγκαία, καθημερινή παρουσία/δραστηριότητα των ατόμων με ιδιαιτερότητες στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

 

Σημείωση: Η πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα θα παρουσιαστεί σήμερα  Πέμπτη 2 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. μέσα από την ιστοσελίδα  www.esamea.gr 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*