Η Βουλή διοργανώνει αφιερωματική έκθεση στην Κική Δημούλα με αφορμή της συμπλήρωσης δύο ετών από τον θάνατό της

Αφιερωματική έκθεση στην πολυβραβευμένη ποιήτρια και Ακαδημαϊκό Κική Δημουλά, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 22 Φεβρουαρίου 2022, δύο χρόνων από τον θάνατό της, διοργανώνει η Βιβλιοθήκη της Βουλής.

Η έκθεση, θα φιλοξενηθεί στις προθήκες στον νότιο διάδρομο του ισογείου του Μεγάρου της Βουλής και θα διαδεχθεί την αφιερωματική έκθεση  στον Γιώργο Σεφέρη, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατό του, με τίτλο «Με τον τρόπο του Γ.Σ.».

Ο τίτλος του αφιερώματος στην Κική Δημουλά είναι «Αίνιγμα δανείστηκα, αίνιγμα επέστρεψα» και προέρχεται από το ποιήμα της «Άφησα να μην ξέρω».

Το υλικό της Έκθεσης έχει αντληθεί από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής, αλλά και από το προσωπικό αρχείο της Κικής Δημουλά και περιλαμβάνει προσωπικές και οικογενειακές φωτογραφίες, βραβεία, αλληλογραφία με σημαίνουσες προσωπικότητες όπως οι: Οδυσσέας Ελύτης, Μίλτος Σαχτούρης, Άρης Δικταίος, Γιώργος Ιωάννου, Ρένος Αποστολίδης, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Μάνος Χατζηδάκις, Παναγιώτης Τέτσης και Κάρολος Παπούλιας.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα παρουσιαστεί και  ένα ανέκδοτο ποίημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά  εκθέματα  δίδονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Την έκθεση θα συνοδεύσει και σχετικός Κατάλογος.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*