Η Παγκόσμια Σκυταλοδρομία για το κλίμα πέρασε από τη Κοινότητα Βαρικού του Δήμου Αμυνταίου

Από τη Κοινότητα Βαρικού του Δήμου Αμυνταίου πέρασε  το βράδυ της Δευτέρας  η Παγκόσμια Σκυταλοδρομία  Running Out of Time, που ξεκίνησε από τη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου έφτασε στην Ελλάδα και συνεχίζει στο Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, μέσω Κύπρου και Ισραήλ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνεχή παγκόσμια σκυταλοδρομία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, με στόχο την παγκόσμια αφύπνιση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Λάμπρος Κραμποκούκης, κάτοικος Αμυνταίου και μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κάλυψε με ποδήλατο 19 χλμ. (Κλεισούρα-Βαρικό-Αναρράχη) μεταφέροντας τη σκυτάλη. Ο Δήμος Αμυνταίου, η Τοπική Κοινότητα και οι κάτοικοι του Βαρικού, επεφύλαξαν  θερμή και συγκινητική υποδοχή στον αθλητή.

Η διαδρομή στη χώρα μας καλύπτει συνολική απόσταση 750χλμ., μοιρασμένη σε 72 τμήματα, από τα οποία τα 39 είναι σχεδιασμένα για δρομείς και τα 33 για ποδηλάτες περνώντας από πολλές πόλεις, εκτός κεντρικών δρόμων, ξεκινώντας από την Μεγάλη Πρέσπα και συνεχίζοντας στο χωριό Ψαράδες, στην Καστοριά, την Κλεισούρα, το Βαρικό του Δήμου Αμυνταίου και την Πτολεμαϊδα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*