Η Φλώρινα γιόρτασε την 111η επέτειο των Ελευθερίων της

Την 111η επέτειο των Ελευθερίων της από τον τουρκικό ζυγό γιόρτασε σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, η Φλώρινα.

Νωρίς το πρωί, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης παρέδωσε τη σημαία και ακολούθησε η έπαρση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συνέχεια, στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών και τοποτηρητή της Μητρόπολης Φλωρίνης κ.κ. Δαβίδ.

Αμέσως μετά, στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Μακεδονομάχων, παρά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

Την παραμονή της επετείου, Τρίτη 7 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση, όπου τον πανηγυρικό εκφώνησε η φιλόλογος κα Θεολογία Μούζα, ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος εμφανίστηκαν η Μικτή Χορωδία και η Παιδική Χορωδία “Δημήτριος Λιώτσης” του Φ.Σ.Φ. Ο Αριστοτέλης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*