Θέμα: «Επιτυχημένες Εξαγωγές» Νέο επεισόδιο (Νο 167) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές στο α’ τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας τα 11 δισ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία. Παράλληλα το Εθνικό Στρατηγική Σχέδιο Εξωστρέφειας που στόχος του είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, συντονισμένα, ανά γεωγραφική περιοχή και κλάδο δραστηριοποίησης ενισχύει ακόμα περισσότερο την τάση αυτή των Ελληνικών επιχειρήσεων. Ποιες όμως είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν μια επιχείρηση στην επιτυχία;

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Επιχειρηματία – Εξαγωγέα Σπύρο Ζωγόπουλο, συζητούν τις εξαγωγές σήμερα, τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες της επιτυχίας.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πως έχει διαμορφωθεί το τοπίο των εξαγωγών σήμερα; – Πότε γνωρίζουμε ότι ένα προϊόν είναι κατάλληλο προς εξαγωγή; -Ποια τα στοιχεία/χαρακτηριστικά ενός προϊόντος προς εξαγωγή; – Πως επιλέγουμε τις αγορές που θα απευθυνθούμε; – Τι πρέπει να προσέξουμε στο Branding και στη συσκευασία των προϊόντων προς εξαγωγή; – Σε ποιο σημείο της επιχειρηματικής ζωής της επιχείρησης πρέπει να σκεφτόμαστε τα εξαγωγές; – Ποια βήματα ακολουθούμε για να εξάγουμε ένα προϊόν; – Οι εκθέσεις στο εξωτερικό πόσο απαραίτητες είναι; – Ποια εργαλεία μάρκετινγκ χρησιμοποιούνται για την προώθηση των προϊόντων προς το εξωτερικό;  – Με ποιες μεθόδους ενισχύεται τοπικά το Β2C μάρκετινγκ; – Ποια είναι τα πιο σημαντικά DON’Ts στις εξαγωγές; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Digital Strategist Δημήτρης Κονταράκης μας μιλάει για τον ρόλο του digital marketing στις εξαγωγές.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μας παρουσιάζει το check list για επιτυχημένες εξαγωγές.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 165 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

 Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 167 «Επιτυχημένες Εξαγωγές» μπορείτε να το δείτε εδώ:   https://marketingconsultant.gr/epitychimenes-exagoges/

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*