Μήνυμα Μαρίας Αντωνίου για 19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

«103 χρόνια μετά 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση»

 

Στην γενέτειρά της, την Καστοριά βρίσκεται η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου δίνοντας το παρόν στις επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, επιστρέφουμε ευλαβικά στο παρελθόν και θυμόμαστε με θλίψη και πόνο τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μια μαύρη σελίδα της ιστορίας κι ένα επώδυνο κεφάλαιο της συλλογικής μας μνήμης. Ο Ποντιακός Ελληνισμός σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται. Διατηρεί ζωντανές τις μνήμες, τις παραδόσεις και τις προσδοκίες του. Σε αυτούς τους ανθρώπους, που επί αιώνες κρατούν ζωντανό τον Ελληνισμό, έχουμε χρέος να αποδώσουμε όσα τους οφείλουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τιμούμε. Δε ξεχνούμε!»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*