Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: Ο μύθος της ΕΕ για τη «δίκαιη μετάβαση» και η ανάπτυξη που συμφέρει τον λαό Y

Οι επιπτώσεις για το λαό της περιοχής από τον μύθο της ΕΕ για τη «δίκαιη μετάβαση» και η ανάπτυξη που συμφέρει τον λαό με βάση την πρόταση του ΚΚΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κοζάνη.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ακολούθησαν θεματικές παρεμβάσεις από τους: Νίκο Γεωργακόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Μαρία Βογιατζή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μηχανολόγο μηχανικό, Άγγελο Τσαχουρίδη, υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό για το παραμύθι της δίκαιης πράσινης μετάβασης, όταν το κόμματα του συστήματος προσπαθούσαν να τον εξαπατήσουν. Και τόνισε: «Τα “δώρα” της πράσινης μετάβασης στο λαό, είναι οι μαύρες εργασιακές σχέσεις, τα 8μηνα, η εντατικοποίηση, η δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Είναι η “κανονικότητα” των εργοδοτικών εγκλημάτων-ατυχημάτων, όπως το πρόσφατο στο Βέρμιο. Είναι η χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών «όπου και όπως θέλει ο επενδυτής», όπως το πρόσφατο σχέδιο για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου. Είναι οι τιμές της τηλεθέρμανσης που θα αυξηθούν σημαντικά, όπως και αν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ομίλων και της διαδημοτικής επιχείρησης».

Εξήγησε ότι σήμερα ο λαός της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, μπορεί να διαπιστώσει από την πείρα του ότι οι μόνοι που έχουν λόγο να πανηγυρίζουν είναι οι «πράσινοι» όμιλοι, για τις κερδοφόρες νέες επενδύσεις τους. Μπορεί να διαπιστώσει ότι τα κέρδη των ομίλων δεν πέφτουν από τον ουρανό. Προέρχονται από το ξεζούμισμα των εργαζομένων, την κλοπή του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας, την επίθεση στα δικαιώματά μας.

Η διαμάχη κυβέρνησης και κάλπικης αντιπολίτευσης

 Στη συνέχεια ο Μ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην κάλπικη διαμάχη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και του Βελόπουλου με την κυβέρνηση για να συγκαλύψουν τη συνενοχή τους στο έγκλημα της πράσινης μετάβασης. Αναφέρθηκε στην κάλπικη κριτική τους για τη “βίαιη απολιγνιτοποίηση” της κυβέρνησης, λέγοντας: «Μας καλούν να επιλέξουμε τον “αργό θάνατο”, την “ομαλή” αύξηση της ανεργίας, την “ομαλή” ενεργειακή φτώχεια».

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου για την αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς και την αύξηση του διαθέσιμου ηλεκτρικού χώρου προς όφελος “τάχα” των ενεργειακών κοινοτήτων. Στην ουσία εξήγησε, καλούν το λαό να στηρίξει τη χρηματοδότηση ενός σχεδίου που είναι απαραίτητο για να μην πέσει το ποσοστό κέρδους των ενεργειακών ομίλων και των εισαγωγέων ηλεκτρικού ρεύματος. Το πρόβλημα της έλλειψης ενεργειακού χώρου δημιουργήθηκε από τη συνεχή έγκριση επενδυτικών σχεδίων των ομίλων με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων. Η δημιουργία των ενεργειακών κοινοτήτων στην ΕΕ δεν εξαφάνισε τα πράσινα κέρδη των ομίλων και την ενεργειακή ακρίβεια για το λαό. Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη 1689 ενεργειακές κοινότητες και 294 στη Δυτική Μακεδονία…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*