Μια γιορτή για τη φύση και τις τέχνες στην Πρέσπα

Το Presp’Art Festival, ήρθε για να γιορτάσουμε όλες/-οι μαζί τη φύση και τις τέχνες, ενώ γνωρίζουμε τα όμορφα χωριά της Πρέσπας σε μια εποχή αλλιώτικη απ’ αυτή που έχουμε συνηθίσει. Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα ολοήμερο φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια και live μουσική.

Η ημέρα ξεκινά στους Ψαράδες στις 9 π.μ. με μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια του τοπίου και τη σημασία των υλικών από τον Γιάννη Ζιώγα. Συνεχίζοντας οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το καλάμι και το μέταλλο, να δημιουργήσουν τα πρώτα δικά τους αντικείμενα και να εκφραστούν με την υποστήριξη των  Βενετία Νάση και Θεόδωρο Ζυρπιάδη.

Μα μιας και είναι όμορφο να μαθαίνουμε το ένα άτομο από το άλλο και να γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση των αντικειμένων που δημιουργήθηκαν σε ανοιχτό χώρο στους Ψαράδες στις 8μ.μ..

Και από τους Ψαράδες, η γιορτή θα συνεχίσει στο Λευκώνα!  Η Βουκουλική Διαταραχή θα στήσει ένα παραδοσιακό γλέντι στις 9.30 μ.μ. που θα μας ζεστάνει για όλο τον χειμώνα! Η εκρηκτική παραδοσιακό-ρεμπέΛικη διαταραγμένη χοροεσπερίδα, παιγμένη Ροκ και ενορχηστρωμένη ΒαλκανοΒουκολικά, ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών, με πλούσια λαογραφική γέμιση, δεν αφήνει καμία και κανέναν νηστικό και ακούνητο και προ(σ)καλεί επίδοξους πρωτοχορευτές να σύρουν τον κύκλο!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*