Μ. Παπαδόπουλος: Νέες θέσεις εργασίας «ανοίγουν» στη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

Νέες θέσεις εργασίας «ανοίγουν» τις επόμενες ημέρες στη Δυτική Μακεδονία μέσω δύο νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, τα οποία εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση.

Ειδικότερα, από αύριο Παρασκευή ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου αρχίζουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 1.450 θέσεις ανέργων 18-29 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «H Δυτική Μακεδονία είναι η πρωτεύουσα της εθνικής προσπάθειας, γιατί η δίκαιη μετάβαση είναι η στρατηγική επιλογή, όχι τόσο της απολιγνιτοποίησης, όσο της σύνταξης και της υλοποίησης μιας συνεργατικής διαδικασίας κατά την οποία πραγματώνεται ένα νέο βιώσιμο και αειφόρο αναπτυξιακό μοντέλο. Σύντομα, στα μισά της διαδρομής, το 2024 – 2025, όχι μόνον θα έχουν ικανοποιηθεί πλήρως τα φιλόδοξα σχέδια της τοπικής επιχειρηματικότητας, όχι μόνον θα έχουν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας όσοι τις απώλεσαν, αλλά θα δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις για όσους νέους τις διεκδικούν. Μετά την προ ολίγον ημερών προκήρυξη για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δρουν ως υπεργολάβοι της ΔΕΗ με επιχορήγηση δαπανών, έως 80%, σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή το «κοινωνικό πακέτο» του ΟΑΕΔ, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της απασχόλησης. Η αρχή γίνεται με δυο προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα επόμενα προγράμματα. Ο λιγνίτης μας έθρεψε 50 συναπτά έτη. Ο λιγνίτης μας παρέχει και σήμερα την ευκαιρία να θρέψουμε καρπούς και για τα επόμενα πενήντα».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*