Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο Αρχοντικό Μανούση στη Σιάτιστα.

Το Αρχοντικό Μανούση (Δούκα Τζάτζα) στη Σιάτιστα επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης κ. Γεώργιος Βαβλίαρας, η Αντεπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας κα. Ευφροσύνη Ντιό, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διοίκησης κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης και ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Μάρκος Τέρτης, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη των εργασιών της αποκατάστασής του.

Το σημαντικό έργο της πλήρης αποκατάστασης του Αρχοντικού είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.932.942,00 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014- 2020.

Το Αρχοντικό Μανούση θα λειτουργήσει ως επισκέψιμο μνημείο όπως και το  Αρχοντικό Πούλκως και αναμένεται να δώσει μια δυναμική στην τουριστική ανάπτυξη του Βοΐου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα την ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά της Σιάτιστας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*