Οι Aντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Ευφροσύνη Ντιό & Στέργιος Κιάνας σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Οινοποιούς του Βελβεντού

Η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, Ευφροσύνη Ντιό και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Στέργιος Κιάνας, επισκέφθηκαν τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Βελβεντού, καθώς και το Κτήμα Βογιατζή.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίσκεψη έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών Βελβεντού Κοζάνης “ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ”, μια έκταση 25 περίπου στρεμμάτων. Οι Αντιπεριφερειάρχες, ξεναγήθηκαν στους χώρους επέκτασης των εγκαταστάσεων του συνεταιρισμού, οι οποίοι θα ενισχύσουν πρακτικά τη δυνατότητα αποθήκευσης ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας των παραγόμενων προϊόντων. Βασικός στόχος της επέκτασης είναι η συνεχής βελτιστοποίηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας των  προϊόντων.

Αμέσως μετά, επισκέφτηκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οργάνωση Παραγωγών (Α.Σ.Ο.Π.) “Δήμητρα” του Βελβεντού, ο οποίος απαριθμεί περισσότερους από 130 παραγωγούς μέλη. Οι επεκτατικές δραστηριότητες και αυτού του συνεταιρισμού θα προσδώσουν ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα παραγόμενα προϊόντα της περιοχής, καθώς οι παραγωγοί δεν επαναπαύονται στην ήδη υψηλή ποιότητα των φρέσκων φρούτων τους, αλλά στοχεύουν στη διαρκή βελτίωση τους με τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους.

Η τελευταία επίσκεψη, έγινε στους χώρους του οινοποιείου Βογιατζή, το οποίο στεγάζεται δίπλα ακριβώς από τη λίμνη Πολυφύτου. Το κτήμα, που εκτείνεται σε μια περιοχή 100 στρεμμάτων, μεταξύ βουνού και λίμνης, έχει καίρια θέση για το προϊόν του, καθώς μεταξύ του ορεινού και του υδάτινου όγκου, δημιουργείται ένα ευνοϊκό μικροκλίμα που συμβάλλει στην ποιοτική ανάπτυξη της καλλιέργειας.

Την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται από τους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής του Βελβεντού, αναγνώρισαν η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Στέργιος Κιάνας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενισχύθηκε ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής και της Περιφερειακής Αρχής.

Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που κάνουν οι τοπικοί παραγωγοί και οινοποιοί, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, με σκοπό τη δημιουργία υγιών θέσεων εργασίας και την παραμονή των νέων στην περιοχή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*