Ομιλία του Προέδρου της Βουλής στην εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου: «Η πορεία της κίνητρο για νεότερους άξιους ανθρώπους να μπουν στην πολιτική»

Την πορεία και την τεράστια προσφορά της Μαριέττας Γιαννάκου, ώστε να επιτευχθεί το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ομιλία του στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν της σπουδαίας πολιτικού από την Παναθηναϊκή Ένωση Γυναικών, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, χθες το βράδυ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι:

«…δεν είναι δυνατόν η  Βουλή των Ελλήνων να μη θέσει φιλόξενα και υπερήφανα υπό την αιγίδα της μία εκδήλωση τιμής στη μνήμη μιας προσωπικότητας, της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία μετέτρεψε τη δουλειά σε προσφορά, την προσφορά σε αναγνώριση και την αναγνώριση σε δικαίωση».

Υπογράμμισε, ότι η Μ. Γιαννάκου προσέφερε στο εθνικό και στο ευρωπαϊκό, δύσκολο και απαιτητικό πεδίο της πολιτικής, δικαιώθηκε τελικά από φίλους και αντιπάλους, ενώ ανέδειξε τις δυνατότητες των γυναικών στο δημόσιο βίο καθώς και τα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολιτική διαδρομή της Μ. Γιαννάκου  χαρακτηρίζοντάς την ως «υπόδειγμα εξέλιξης πολιτικής, το οποίο έτυχε συνεχούς και διαδοχικής αναγνώρισης, από περισσότερους από έναν αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα, υπογράμμισε τις προφητικές της ενέργειες και ομιλίες της, ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει κοινή γραμμή σε θέματα αλληλεγγύης, άμυνας και ασφάλειας, για να αντιμετωπίσει θέματα επιδημιών και πανδημιών.

Τόνισε τον συνεχή αγώνα της για τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στους μηχανισμούς του Ευρωκοινοβουλίου και του ΝΑΤΟ και χαρακτήρισε την πορεία της ως κίνητρο για νεότερους άξιους ανθρώπους να μπουν στην πολιτική, χωρίς να διστάζουν. Και έκλεισε ως εξής:

«Στη Βουλή των Ελλήνων, βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες το πολύτιμο αρχείο της Μαριέττας Γιαννάκου. Θα είναι σύντομα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου μελετητή, κάθε ενδιαφερόμενου σπουδαστή. Στα πατήματα της Μαριέττας, είμαι βέβαιος, ακολουθώντας το παράδειγμά της, θα έρθουν κι άλλοι νέοι να υπηρετήσουν την πολιτική, όπως αυτή. Και θα τύχουν κι αυτοί με τη δουλειά τους της αναγνώρισης και της τιμής που είχε η Μαριέττα στη ζωή της και έτυχε η ίδια μετά απ’ αυτήν».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*