Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμπαράσταση του αγώνα των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης της περιοχής των Σερβίων

dhmoserion

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για τη συμπαράσταση του αγώνα των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης της περιοχής των Σερβίων:

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων στον αγώνα των Ιδιοκτήτων Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (Φ.Δ.Χ.) περιοχής Σερβίων και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους όπως εκτέθηκαν στο σκεπτικό της ανωτέρω επιστολής, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας».

Η επιστολή των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης της περιοχής Σερβίων αναφέρει:

«Δεν πάει άλλο. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουμε στον αέρα εμείς και οι οικογένειες μας.

Δεκάδες ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης και επαγγελματίες οδηγοί μένουμε χωρίς δουλειά. Αρκετοί οδηγοί από την περιοχή μας, τα προηγούμενα χρόνια, πήραν το δρόμο της μετανάστευσης, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, για να βρουν δουλειά. Ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα φορτηγά τους.

Τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε απανωτά χτυπήματα: η ΛΑΡΚΟ μπήκε σε εκκαθάριση κι εμείς χάσαμε δεδουλευμένα, η γέφυρα των Σερβίων έκλεισε για μήνες κι εμείς μείναμε χωρίς δουλειά και χωρίς αποζημίωση από την κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις που όλοι μας έδιναν και ιδιαίτερα η περιφερειακή αρχή.

Τώρα λόγω της εγκληματικής και ανορθολογικής πολιτικής της «απολιγνιτοποίησης» μένουμε χωρίς δουλειά, τελείως στον «αέρα», γιατί η ΔΕΗ κλείνει λιγνιτικούς ΑΗΣ, για να κάνει κερδοφόρες επενδύσεις αλλού (ΑΠΕ, φυσικό αέριο, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κ.ά.). Την ίδια ώρα, εμείς, όπως όλος ο ελληνικός λαός, πληρώνουμε το «πράσινο» ρεύμα των ΑΠΕ πανάκριβα, λες και είναι χρυσάφι.

Η αλήθεια είναι ότι η «απολιγνιτοποίηση» που επιτάχυνε η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παρέλαβε την σκυτάλη από τις προηγούμενες, μας έχει οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής, όπως όλο το λαό της Δυτικής Μακεδονίας. Κλείνουν ΑΗΣ, εγκαταλείπουν ένα φτηνό εγχώριο καύσιμο, όπως ο λιγνίτης, τον οποίο κάνουν ακριβό λόγω της πολιτικής της ΕΕ και το εμπόριο ρύπων.

Προσπαθούν να μας κάνουν «μπαλάκι» ανάμεσα στις εταιρείες. Ενώ εμείς ζητάμε το αυτονόητο: να έχει ο λαός φτηνό ρεύμα κι εμείς να μπορούμε να ζήσουμε, να έχουμε δουλειά και να ανταποκρινόμαστε στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Πράγμα που μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας και των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας (πχ. περιβαλλοντική αναβάθμιση ΑΗΣ).

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά μας:

  • Να μην χάσει κανένας την δουλειά του και το μεροκάματό του.
  • Να μας αποδοθούν όλα τα δεδουλευμένα («κλεμμένα») από την ΛΑΡΚΟ.
  • Αναπλήρωση εισοδήματος – αποζημίωση στο 100% της ζημιάς, λόγω του κλεισίματος της γέφυρας των Σερβίων.
  • Να επαναδραστηριοποιηθούμε στην μεταφορά λιγνίτη από το λιγνιτωρυχείο της ΜΕΤΕ για οποιονδήποτε προορισμό.

Για τον λόγο αυτό βγαίνουμε στον δρόμο. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 10:00 πμ, παρατάσσουμε τα φορτηγά μας στην γέφυρα των Σερβίων.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 3:00 μμ, καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς και το λαό της περιοχής στη κινητοποίηση στην γέφυρα των Σερβίων και στην οργάνωση και κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας. Η στήριξη όλων στον αγώνα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον λαό της ευρύτερης περιοχής των Σερβίων».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*