Ο Πράσινος Πληθωρισμός

Από τις αρχές του χρόνου, παρατηρείται μια συνεχής αύξηση των τιμών τόσο σε προϊόντα διατροφής όπως ψωμί, δημητριακά, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά, πουλερικά, λαχανικά, φρούτα, όσο και σε οικοδομικά και βιομηχανικά υλικά και προϊόντα όπως τσιμέντο, ξυλεία, μάρμαρα, σίδηρος, μονωτικά υλικά, χρώματα, πλαστικά.  

Εκεί που η αύξηση έχει υπερβεί κάθε όριο, είναι η αύξηση της τιμής της Ηλεκτρικής Ενέργειας από 52,52 €/MWh τον Ιανουάριο 2021, σε 276,47 €/MWh στις 18 Νοεμβρίου του 2021. Η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι θα επηρεάσει συνολικά όλη την αλυσίδα της παραγωγής. Εκτιμώ δε ότι θα επιφέρει πρόσθετες σημαντικές αυξήσεις μελλοντικά.

Και ο κόσμος διερωτάται: «Μας καταστρέψανε τα μνημόνια, ήρθε η πανδημία και τώρα οι συνεχείς ανατιμήσεις. Δεν αντέχουμε πια άλλο!»

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με επιδοτήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα, μέχρι 300 KWh, και με επίκληση  στον επιχειρηματικό κόσμο να περιορίσει το όποιο… κέρδος του, να απαλύνει το πρόβλημα.

Τα μέτρα αυτά είναι ασπιρίνες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πυρήνα του προβλήματος. Άλλωστε, οι επιδοτήσεις και οι τυχόν μειώσεις του ελάχιστου κέρδους, τελικά οδηγούν σε αύξηση δανεισμού – δημόσιου και ιδιωτικού – ήτοι τελικά επιβαρύνουν τον Ελληνικό Λαό.

Ποια όμως είναι η κύρια αιτία της συνεχούς ανόδου των τιμών; Θα είναι σύντομη όπως διατείνονται οι Υπουργοί μας, ή θα διαρκέσει  και μάλιστα με σταδιακά αυξανόμενη τάση;

Δυστυχώς η αλήθεια είναι αρνητική και θα πρέπει να ειπωθεί με παρρησία στον Ελληνικό Λαό.

Λοιπόν, η κύρια αιτία είναι η βιαστική, αμελέτητη, καταστρεπτική κλιματική μετάβαση. Ευγενής σκοπός αλλά καταστρεπτικό αποτέλεσμα. Ήδη στο εξωτερικό άρχισαν να το αντιλαμβάνονται και δηλώνουν ότι ο πράσινος πληθωρισμός «Greenflation» ήρθε και θα μείνει και όσοι δεν το καταλάβουν έγκαιρα, θα οδηγηθούν στην καταστροφή.

Και να το εξηγήσω άλλη μια φορά. Ο βίαιος περιορισμός της Ηλεκτρικής Ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και ιδίως άνθρακα, δημιουργεί έλλειψη. Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά δεν μπορούν να αποτελέσουν σταθερή βάση λόγω αδυναμίας αποθήκευσης με εύλογο κόστος. Άρα, απομένει μόνο το Φυσικό Αέριο για πολλά χρόνια. Από εκεί και πέρα ισχύει προφανώς ο νόμος προσφοράς και ζήτησης. Οι χώρες που παράγουν φυσικό αέριο θα θησαυρίσουν, οι ανεύθυνες χώρες που βασίστηκαν σ’ αυτό, θα υποστούν μεγάλη οικονομική καταστροφή που θα οδηγήσουν σε κοινωνικές αναταραχές, πολιτικές αντιπαραθέσεις εντός των χωρών αλλά και διεθνείς, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις.

Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις απαρνήση με» ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΜΑΙ. Στην Ευρώπη δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Η έγκριση λειτουργίας του Nord Stream 2 καθυστερεί, η διαμάχη Λευκορωσίας – Πολωνίας απειλεί τη ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και η διαμάχη Ρωσίας – Ουκρανίας.

Η κατάσταση στην Ευρώπη το χειμώνα, καθώς εξαρτάται καίρια από το φυσικό αέριο, θα καταστεί ζοφερή. Ακόμη χειρότερη βέβαια στην Ελλάδα που θα εξαρτάται κατά 80% από το φυσικό αέριο, εκ του οποίου το 60% θα διέρχεται – άρα θα ελέγχεται – από την Τουρκία. ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. Επειδή όμως δεν το αντιλαμβάνονται, διευκρινίζω ότι αν ο Ερντογάν κλείσει την κάνουλα, διότι κάποιος «Κούρδος… τρομοκράτης» έκανε δολιοφθορά, η ΕΛΛΑΣ BLACK OUT.

Και πάλι, για άλλη μια φορά, απευθύνομαι στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη: Its the economy stupid” λένε οι Αμερικάνοι, «Φρόνιμα» λέει ο Xi Jinping. Και τους Κινέζους πρέπει να τους ακούμε.

Κύριε Μητσοτάκη:

  1. Ο ηγέτης οφείλει να προβλέπει, αλλά τουλάχιστον αν κάνει λάθος, να έχει την υψηλοφροσύνη να το παραδεχτεί και να το διορθώσει.
  2. Οφείλεις να διορθώσεις το φιλόδοξο σχέδιό σου για πρόωρη απολιγνιτοποίηση, και να ξεκινήσεις ΑΜΕΣΑ την εξόρυξη φθηνού Φυσικού Αερίου από την ΑΟΖ της χώρας μας.
  3. Δεν επιτρέπεται για ένα πείσμα να οδηγήσεις την πολιτική σου σε καταστροφή. Θα είναι ασυγχώρητο ΛΑΘΟΣ να παρασύρεις την Πατρίδα μας σε περιπέτειες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*