Πάθος και ενέργεια στο 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στην Πτολεμαΐδα

Στην Πτολεμαΐδα έκανε το δεύτερό του βήμα το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball με το πάθος και την ενέργεια να κυριαρχούν στους αγώνες μεταξύ των 24 ομάδων που συμμετείχαν και διασκέδασαν παίζοντας μπάσκετ 3×3, στο τουρνουά που  διοργάνωσαν η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Μεταξύ 3-4 Ιουνίου στην Κεντρική Αγορά Πτολεμαΐδας, αλλά και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο 1o Λύκειο Πτολεμαΐδας όπου μεταφέρθηκε το τουρνουά το απόγευμα της πρώτης μέρας λόγω καιρικών συνθηκών, στήθηκαν 2 γήπεδα μπάσκετ όπου φίλοι του μπάσκετ όλων των ηλικιών έπαιξαν 3×3 και πέρασαν όμορφα. Νικητές των τελικών αναδείχτηκαν οι «Hellas Open» στους άνδρες άνω των 18  και «Ta Kalamaria» στους νέους κάτω των 14.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι παρευρισκόμενοι και στον παγκόσμιο πρωταθλητή παρκούρ Δημήτρη Κυρσανίδη, ο οποίος επισκέφτηκε το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball  στην Πτολεμαΐδα, υπέγραψε αυτόγραφα, φωτογραφήθηκε με τους θαυμαστές του και έπαιξε μαζί τους 3×3 κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Η Πτολεμαΐδα αποτέλεσε τον δεύτερο σταθμό μιας σειράς πέντε μεγάλων τουρνουά 3×3 ΔΕΗ Street Basketball που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Η ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων από τα πέντε τουρνουά θα προκριθεί απευθείας στο Belgrade FIBA 3×3 Challenger που θα διεξαχθεί 11-12 Αυγούστου στο Βελιγράδι. Επόμενος σταθμός του  3x3 ΔΕΗ Street Basketball είναι η Μεγαλόπολη στις 16-18 Ιουνίου και ακολουθούν η Ρόδος και η Άρτα.

Η ΔΕΗ στηρίζει την ανάπτυξη του μπάσκετ 3×3 στην Ελλάδα συμπράττοντας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και θέτοντας από κοινού νέους στόχους που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και τη διάδοσή του, ειδικά στη νέα γενιά, σε όλη την Ελλάδα.

 

Μπάσκετ 3×3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 3×3 που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», καθώς, από το «μονό» στο γηπεδάκι της γειτονιάς, το 2020 προστέθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του  Τόκυο, έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με πλούσια μπασκετική παράδοση και επιτυχίες.

Το 3×3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.

Παγκοσμίως, το 3×3 παιζόταν σε γήπεδα και γυμναστήρια όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ξεκινήσει, κυρίως από τις ΗΠΑ,  τουρνουά μπάσκετ 3×3 και η τυποποίηση των κανόνων του. Tο 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3×3 World Tour, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα. Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 όπου το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Λετονία ενώ στις γυναίκες οι ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες 3×3 ανδρών, γυναικών,  U23 και U17. To 3×3 ανεβαίνει συνεχώς όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ. Αυτό πιστοποιείται και από την πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*