Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στα ναρκωτικά

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 284 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν χρήση παράνομων ουσιών και από αυτούς 38.624.000 χρειάζονται θεραπεία.

Κάθε χρόνο οι θάνατοι που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα ναρκωτικά αγγίζουν το μισό εκατομμύριο.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών πλήττει δυσανάλογα τους πιο ευάλωτους. Συνδέεται με τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, την οικονομία και το περιβάλλον.

Επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, τις πολεμικές συγκρούσεις, την εξέλιξη της τεχνολογίας και την παγκοσμιοποίηση.

Αποτελεί ένα επίμονο και σύνθετο παγκόσμιο ζήτημα που αψηφά τις εύκολες λύσεις και τις απλοϊκές προσεγγίσεις.

Στην περιοχή μας, δυστυχώς, παρατηρείται αύξηση των υποθέσεων που αφορούν στα ναρκωτικά, ενώ υπάρχει ανησυχία και για το γεγονός ότι οι συλλήψεις αφορούν μικρότερες ηλικίες.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει πολλές φορές αποδείξει την ευαισθησία του στο συγκεκριμένο θέμα και με αφορμή την σημερινή ημέρα ενάντια στα ναρκωτικά, στέλνει το μήνυμα «όχι στη ζωή με δόσεις», υπογραμμίζοντας την ανάγκη της πρόληψης, γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*