Παλαιστινιακός Φακός: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Γάζα ερχόμαστε» και ανοιχτή συζήτηση με τον Βαγγέλη Πισσία, συντονιστή της αποστολής «Ένα πλοίο για τη Γάζα»

Συνεχίζοντας τη σειρά προβολών για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη και την περίπλοκη ιστορία της με το Ισραήλ, σας καλούμε την Τετάρτη 06 Μαρτίου, στις 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας (Εστίας 3), για δυο προβολές και μια ανοιχτή συζήτηση.

Προβολή 1η

Τίτλος: «Γάζα ερχόμαστε»

Σκηνοθέτης: Γιώργος Αυγερόπουλος & Γιάννης Καρυπίδης

Κατηγορία: Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 49΄

Έτος παραγωγής: 2009

Προβολή 2η

Τίτλος: «Halil Basir»

Σκηνοθέτρια: Athina Kazolea

Κατηγορία: Ταινία μικρού μήκους

Διάρκεια: 5΄

Έτος παραγωγής: 2002

Ανοιχτή συζήτηση:

Καλεσμένος εξ αποστάσεως ο Βαγγέλης Πισσίας

Καθηγητής ΑΕΙ

Συντονιστής της αποστολής «Ένα πλοίο για τη Γάζα»

 

Η ανοιχτή πρωτοβουλία «Παλαιστινιακός φακός: Μια σειρά προβολών» ανήκει σε τοπικές συλλογικότητες, οι οποίες θέλουν να αναδείξουν και να κρατάνε επίκαιρο το παλαιστινιακό ζήτημα, προγραμματίζοντας προβολές σε διάφορα σημεία της πόλης.
Οι συλλογικότητες που, καταρχήν, συμμετέχουν είναι (με αλφαβητική σειρά):

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης – Κοινόν των Κοζανιτών – Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό – Street Art Neighborhoods (SAN) Team – Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης

Λίγα λόγια για την προβολή:

Το ντοκιμαντέρ Γάζα Ερχόμαστε, του Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη περιγράφει το ταξίδι 44 ακτιβιστών από όλο τον κόσμο που ταξίδεψαν, με δύο ελληνικά ψαροκάικα, από την Κύπρο στη Γάζα τον Αύγουστο του 2008 και έσπασαν, για πρώτη φορά έπειτα από 41 χρόνια, τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ.

Το «Γάζα Ερχόμαστε», καταγράφει αυτό το μοναδικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι. Τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στην αποστολή, τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

44 απλοί άνθρωποι από 17 χώρες και ανάμεσά τους 9 Έλληνες, αψήφησαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και κατάφεραν να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πιστεύεις σε έναν δίκαιο σκοπό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*