Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Επιμορφωτικό διήμερο για τους εκπαιδευτικούς ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία.

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) (www.uowm.gr) σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο στην Κορυτσά διοργάνωσαν διήμερη επιμορφωτική δράση για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα στα μειονοτικά σχολεία και στα δίγλωσσα σχολεία ΟΜΗΡΟΣ της Κορυτσάς, της Χιμάρας και άλλων σχολικών μονάδων της Αλβανίας.

Τη διαδικτυακή επιμορφωτική διημερίδα «Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε Δίγλωσσα Περιβάλλοντα: Πρακτικές ανάπτυξης γλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων» που πραγματοποιήθηκε στις 20 & 21 Μαΐου χαιρέτισαν ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γεώργιος Ιορδανίδης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Μαγδαληνή Νικολάου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης ενώ σύντομες τοποθετήσεις έγιναν από τη Δ/ντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του ΠΔΜ, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Αναπληρωτή Καθηγητή Παναγιώτης Μπάρκας και από την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Κορυτσάς κ. Λευκωθέα Κάτσενου.

Στο συγκεκριμένο διήμερο, το οποίο αποτελεί ένα αφιέρωμα στους εκπαιδευτικούς της ελληνικής γλώσσας που διδάσκουν σε Δίγλωσσα/Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Πλαίσια στην Αλβανία, παρουσιάστηκαν σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές, οι οποίες σχετίζονται με την ανάπτυξη των γλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων. Παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους ομιλητές/τριες: Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, Δρ. Κων/να Ηλιοπούλου, Δρ. Ιωάννα Καϊάφα μεταδιδακτορική ερευνήτρια και μέλος του έκτακτου διδακτικού προσωπικού του ΠΔΜ, κ. Λευκωθέα Κάτσενου, Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γ.Π. Κορυτσάς, Δρ. Ευμορφία Κηπουροπούλου, Δρ. Ελένη Κοροσίδου, μέλος του έκτακτου διδακτικού προσωπικού του ΠΔΜ, Δρ. Ιφιγένεια Κωφού, Δρ. Ιωάννη Μπουνόβα μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού του ΠΔΜ, κ. Μιρέλα Κώτσια, και Κων/να Ξέρα, διδάσκουσες στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*