Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023” του Δήμου Φλώρινας

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι φετινές εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023” του Δήμου Φλώρινας.

Οι εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν σε 8 διαφορετικά σημεία της πόλης, καθώς και σε 10 κοινότητες του Δήμου Φλώρινας και περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, χορευτικά συγκροτήματα, εκθέσεις καλλιτεχνών, προβολές ταινιών κ.ά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, παρουσία Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κα Φουδούλη ανέφερε στην τοποθέτηση της:

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στη σημερινή συνέντευξη τύπου και εκ μέρους του Δημάρχου που απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το θέμα της σημερινής συνάντησης αφορά το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023, τη μεγάλη γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος μας. Τα πολιτιστικά μας δρώμενα ξεκινούν φέτος ακριβώς στα μέσα Ιουλίου και φτάνουν μέχρι και το τέλος Αυγούστου, έχοντας μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με παλαιότερες χρονιές και πλουσιότερο πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις απλώνονται σε 8 διαφορετικά σημεία μέσα στην πόλη της Φλώρινας και σε 10 κοινότητες του Δήμου μας. Έτσι, γίνεται όλος ο Δήμος μια μεγάλη σκηνή, φέρνοντας όσο το δυνατόν πιο ευρύ κοινό σε επαφή με υψηλής ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις, που καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις και απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών· από τους μικρούς μας φίλους μέχρι τους πιο μεγάλους. Άλλωστε, πρόσβαση στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία πρέπει να έχουν όλες και όλοι.

Έχουμε δουλέψει σκληρά και με μεγάλο μεράκι για να οργανώσουμε και να σας παρουσιάσουμε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι περιλαμβάνει συναυλίες από αγαπημένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, παραδοσιακές βραδιές τόσο από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, όσο και από συλλόγους του εξωτερικού, μουσικά αφιερώματα και νεανικά πάρτι.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, λοιπόν, που καταφέρνουμε να δίνουμε στους συνδημότες μας πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου και ποιότητας εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να μας ακολουθήσετε σε αυτό το πολιτιστικό «ταξίδι» που ξεκινάει από αύριο και διαρκεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και ελπίζουμε τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού να σας κρατήσουμε την καλύτερη συντροφιά μέσα από τις εκδηλώσεις μας”.

Στη συμμετοχή του Γραφείου Εθελοντισμού, με τη λειτουργία Πάρκου Εθελοντισμού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Χάτζιος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “ο εθελοντισμός είναι ουσιαστικά παραγωγή Πολιτισμού. Του «Πολιτισμού της Καθημερινότητας», μιας μορφής πολιτισμού, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Εργαστήκαμε εντατικά, με πρόγραμμα και μεθοδικότητα τόσο με τον κύριο Δήμαρχο, με τη κυρία Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και με τους αρμόδιους υπαλλήλους για να δημιουργηθεί το Πάρκο Εθελοντισμού. Τους ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή την αγαστή συνεργασία. Επίσης, θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν, με οποιονδήποτε τρόπο στη δημιουργία του Πάρκου Εθελοντισμού. Αναφέρομαι στους φορείς και τους Οργανισμούς που με τη συμμετοχή τους συμβάλλουν ουσιαστικά και δίνουν πρόσθετη αξία στη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Γραφείο Εθελοντισμού. Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου εύκολο να συντονίσει κάποιος οκτώ (8) – το τονίζω οκτώ (!!!) – Οργανισμούς και Φορείς εγνωσμένης αξίας και με έργο πανελλήνιας εμβέλειας, και να καταφέρει τελικά να συνυπάρξουν σε μια κοινή προσπάθεια, που θα λάβει χώρα στις ημέρες λειτουργίας του Πάρκου”.

Στη συνέχεια τόνισε:

“Το Γραφείο μας θα λειτουργήσει Πάρκο Εθελοντισμού από τις 23 έως και τις 30 Ιουλίου κατά τις ώρες 18:00′ – 22:00′.

Πρόθεση μας ήταν να λειτουργήσει περισσότερες ημέρες και περισσότερες ώρες αλλά αφενός η προετοιμασία για πραγματοποίηση άλλων δράσεων που σχεδιάζουμε εντός του Αυγούστου και αφετέρου η περίοδος διακοπών, καθώς και η απουσία πολλών εθελοντών, το καθιστά αδύνατο.

Το Πάρκο θα περιλαμβάνει Θεματικά Περίπτερα ενημέρωσης για την αλληλεγγύη στον άνθρωπο, τη προστασία του περιβάλλοντος και τη Φιλοζωία.

Συγκεκριμένα…

Ένα Θεματικό Περίπτερο θα περιλαμβάνει ενημερωτική καμπάνια για τις ύψιστες μορφές αλληλεγγύης για τον άνθρωπο.

  • Για την προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ και το ΓΝΦ.
  • Για την προσέλκυση εθελοντών για τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών σε συνεργασία με τον ΕΟΜ και τέλος για την προσέλκυση εθελοντών για Δωρεά Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε ζωή!

Ένα Θεματικό Περίπτερο θα είναι αφιερωμένο σε δύο Οργανισμούς που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Make A Wish – Κάνε Μία Ευχή Ελλάδος. Η εμβέλεια αυτών των Οργανισμών και το σπουδαίο έργο που επιτελούν για τα παιδιά, καθιστούν τη συμμετοχή τους ιδιαίτερα τιμητική για τον Δήμο μας. Με τους Οργανισμούς αυτούς έχουμε μια διαρκή επικοινωνία και συνεργασία.

Τρίτο Θεματικό Περίπτερο θα είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον. Το πολύπαθο περιβάλλον, που περιμένει με υπομονή από εμάς τους ανθρώπους να αναγνωρίσουμε επιτέλους την αξία του και να κάνουμε το ελάχιστο δυνατό για την προστασία του.

Άλλο Θεματικό Περίπτερο θα είναι αφιερωμένο στη Φιλοζωία.

Τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς αλλά και την άγρια πανίδα της περιοχής μας. Πρέπει να αντιληφθούμε και να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η συνύπαρξη μας με τα ζώα είναι αναπόφευκτη. Είναι και αυτά μέρος του περιβάλλοντος και οφείλουμε ΟΧΙ να τα αγαπάμε (αφού η αγάπη δεν είναι υποχρεωτικό συναίσθημα), αλλά τουλάχιστον να τα σεβόμαστε και να τα προστατεύουμε. Έχουν κι αυτά τη δική τους ξεχωριστή θέση και αξία στο μεγάλο κοινό μας σπίτι, το περιβάλλον.

Σε αυτό το σημείο οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας – ΟΦΥΠΕΚΑ και την αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Με ένα μας νεύμα και με απίστευτη προθυμία μας παρείχαν απλόχερα την υποστήριξη τους και μας προμήθευσαν με υλικό ενημέρωσης που αφορά στο περιβάλλον και την άγρια πανίδα της περιοχής.

Κάποιες από τις ημέρες λειτουργίας θα έχουμε την παρουσία της κτηνιάτρου κας Παρίση, η οποία θα παρέχει στους επισκέπτες έγκυρες πληροφορίες, με το άρτιο επιστημονικό υπόβαθρο που διαθέτει.

Τέλος, σε ένα Θεματικό Περίπτερο θα λειτουργήσει η Κοινωνική Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Φλώρινας, μια πρωτοβουλία που οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της.

Επίσης, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Πάρκου θα υπάρχει Δημιουργικό Εργαστήρι για τα παιδιά, όπου οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν τα δικά τους συναισθήματα για την αλληλεγγύη στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τη Φιλοζωία”.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*