Που θα πάνε το κονδύλια του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης – 30 εκ. ευρώ προβλέπονται για την τηλεθέρμανση στην περιοχή της Εορδαίας

Το ενδιαφέρον στην κατανομή των εσόδων των ρύπων επικεντρώνεται επίσης στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Δηλαδή ποιοι θα είναι οι πόροι που θα κατευθυνθούν στον συγκεκριμένο λογαριασμό για να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται για ποσοστό περί το 45% των εσόδων των δημοπρασιών και για ποσό της τάξης των 470 εκ. ευρώ.

Από τα χρήματα αυτά, κονδύλια της τάξης των 327 εκ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Στα 90 εκ. ευρώ υπολογίζεται το ποσό για την κάλυψη μέρους του επιδόματος θέρμανσης. Άλλα 40 εκ. ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους της επανασύνδεσης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά τα οποία θα έρθουν αντιμέτωπα με αποκοπές εξαιτίας ανεξόφλητων λογαριασμών. Επίσης γύρω στα 30 εκ. ευρώ προβλέπονται για την τηλεθέρμανση στην περιοχή της Εορδαίας.

energypress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*