Πόσες Θέσεις Εργασίας Δημιουργούν τα Φωτοβολταϊκά;

Κατά την επίσκεψή μου στη Σπάρτη και στην Καλαμάτα, με σκοπό να ενημερώσω τους κατοίκους της περιοχής για την ίδρυση της Πανελλήνιας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και την απόφαση να συμμετάσχει στις Εθνικής Εκλογές όποτε και αν γίνουν, ως και για τις αρχές και τους σκοπούς της, πληροφορήθηκα από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μεσσηνίας, ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της Motor Oil και της ΔΕΗ για τη δημιουργία ενός πάρκου φωτοβολταϊκών 100 MW στη Μεγαλόπολη και αντιστοίχου στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Τα εν λόγω φωτοβολταϊκά θα συνδυαστούν με μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης πρασίνου υδρογόνου, οι οποίες θα γίνουν είτε στην Πτολεμαΐδα και την Μεγαλόπολη, ή μάλλον, προτιμότερον, στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Και γεννώνται τα ερωτήματα:

  • Πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στις λιγνιτικές περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης;
  • Πόσες χρειάζεται ένα φωτοβολταϊκό πάρκο για να λειτουργήσει, 10 ή 15; Καθότι οι επιστημονικές έρευνες και τυχόν δοκιμές θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Δηλαδή, θα κλείσει ο κ. Μητσοτάκης τις λιγνιτικές μονάδες τον εν λόγω δύο περιοχών και θα προσφέρει επενδύσεις, επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών και φρούδες ελπίδες για παραγωγή υδρογόνου, το οποίο θα είναι και οικονομικό!!!

Ήτοι, θα χαθούν 25.000 θέσεις εργασίας νέων στην Πτολεμαΐδα και 5.000 στη Μεγαλόπολη και θα αντικατασταθούν από 15 + 15 = 30 άτομα, που θα εκτελούν χρέη φύλαξης και τυχόν καθαρισμού των φωτοβολταϊκών στοιχείων!

Ως προς την παραγωγή και αποθήκευση του πράσινου υδρογόνου, υπάρχουν πάρα πολλές αμφιβολίες για το πότε θα καταστεί τούτο εφικτό και αν το κόστος θα είναι εύλογο. Η απλή λογική πάντως, εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για πώς η περίσσεια ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτρόλυση του νερού προς παραγωγή υδρογόνου, που θα πρέπει να διαφυλαχθεί σε ειδικά δοχεία, από τα οποία θα πρέπει να γίνει μεταφορά σε μονάδες φυσικού αερίου, για να το ενισχύσουν ή για άλλους σκοπούς, με κατάλληλα δίκτυα. Όλη αυτή η διαδικασία, θα στοιχίσει πολλαπλά έναντι της απλής και ευλόγου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη ή και άνθρακα.

 

ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΜΕ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΟΥΜΑΡΑ;

ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*