«Σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό χώρο – Η Νομική Πλευρά» Νέο επεισόδιο (No 198) της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice του ΟΝΕ Channel

Σε αυτό το επεισόδιο αναδεικνύουμε ένα θέμα που αφορά κάθε είδους εργασιακό περιβάλλον και κάθε κλάδο: τη σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό χώρο. Ωστόσο συζητάμε για την νομική πλευρά και έρχεται να συμπληρώσει το προηγούμενο επεισόδιο που αναλύει την ψυχολογική πλευρά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένα θέμα που αγγίζει τις ζωές πολλών ανθρώπων και έχει σημαντικές κοινωνικές, επαγγελματικές και ψυχολογικές συνέπειες. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με αυτό το σοβαρό θέμα και να παράσχουμε πολύτιμες πληροφορίες για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που διαθέτουν όσοι αντιμετωπίζουν τη σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό τους χώρο.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio τον Δικηγόρο Αθηνών & Ποινικολόγο Λουκά Προυσανίδη συζητούν για τις νομικές προεκτάσεις της σεξουαλικής παρενόχλησης στον επαγγελματικό χώρο.

 Στη συζήτηση εξηγήθηκε πώς ορίζεται η σεξουαλική παρενόχληση από τη νομοθεσία, διακρίνοντας την από τη σεξουαλική επίθεση, η οποία έχει διαφορετικές νομικές προεκτάσεις. Συζητήθηκαν επίσης οι νομικές συνέπειες για κάποιον που διαπράττει σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό του χώρο και το πώς αποδεικνύεται ένα τέτοιο περιστατικό. Ένα σημαντικό σημείο αφορούσε τον κρίσιμο ρόλο των μαρτυριών στην απόδειξη ενός περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο δικαστήριο. Ακολούθησε συζήτηση για το πώς μπορεί ένας εργοδότης να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τον ίδιο από νομικές κυρώσεις σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και για τις ευθύνες των εταιρειών και των εργοδοτών σε περίπτωση γνωστοποίησης ενός περιστατικού. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκαν τα δικαιώματα του κατηγορούμενου για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διαδικασία της νομικής έρευνας και δίκης. Ακόμα, συζητήθηκε η προστασία από κακόβουλες καταγγελίες, οι οποίες μπορεί να έχουν άλλα κίνητρα και συχνά καταπίπτουν στο δικαστήριο. Τέλος, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μίλησε για την σημασία των όρια στον επαγγελματικό χώρο δίνοντας 6 tips για την εφαρμογή τους.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 195 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 και  ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας Θράκη) κάθε Σάββατο στις  14.00.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*