Σημεία ομιλίας Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιου για τις μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ‘‘Οδηγώντας με Ασφάλεια’’ φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψήφιων οδηγών, αλλά κυρίως, θα προάγει το επίπεδο της οδικής ασφάλειας της χώρας.

Αυτή η προσέγγιση είναι και ο λόγος που η παρέμβαση δεν περιορίζεται μόνο στο σκέλος της εξέτασης, αλλά δίνεται έμφαση στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών.

Αξιοποιούμε την τεχνολογία και αναμορφώνουμε την ύλη με τρόπο που να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες περισσότερων ομάδων του πληθυσμού, ενώ γίνεται περισσότερο ρεαλιστική η πρακτική δοκιμασία.   

Η οδική συμπεριφορά είναι θέμα παιδείας και γι’ αυτό είμαστε, επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ώστε να ενισχυθεί περισσότερο η κυκλοφοριακή αγωγή.

Το Σχέδιο Νόμου ξεκαθαρίζει επίσης το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα ιστορικά οχήματα, ενώ περιλαμβάνει και ένα σύνολο λοιπών διατάξεων με τις οποίες αντιμετωπίζονται προβλήματα που έχει ο κλάδος των αυτοκινητιστών, αλλά και ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα που δεν έχουν χρώματα και γι’ αυτό είμαστε ανοιχτοί και με τα κόμματα, αλλά και με τους φορείς, να συζητήσουμε τις προτάσεις τους.

Θεωρώ, όμως, ότι είναι ένα αρκετά προσεγμένο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που χρειαζόταν η χώρα μας».   

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*