Στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Οι Πρόεδροι Κοινοβουλίων των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και κρατών με καθεστώς παρατηρητή, κρατών με καθεστώς εταίρου για τη δημοκρατία και Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων Διεθνών Οργανισμών θα συναντηθούν στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα, στο πλαίσιο Διάσκεψης  που διοργανώνεται από κοινού από τη Βουλή των Ελλήνων και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣ ΣτΕ).

Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, θα κηρύξουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.  Rik Daems και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.  Marija Pejčinović Burić.

Περίπου 50 Πρόεδροι και 300 εκπρόσωποι αναμένεται να μετάσχουν, προκειμένου να συζητήσουν τρία σημαντικά επίκαιρα θέματα:

• Οι Δημοκρατίες στην αντιμετώπιση της κρίσης λόγω Covid-19 στη δημόσια υγεία: ανταλλαγή εμπειριών

Κεντρικές ομιλίες από την Προέδρο της Ρουμανικής Γερουσίας κ. Anca Dana Dragu, την  Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Valentina Matviyenko και τον  Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. Wolfgang Sobotka.

• #EnvironmentRightNow: εθνικά κοινοβούλια και το δικαίωμα σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον

Κεντρικές ομιλίες από τον Προέδρο του Κοινοβουλίου της Γεωργίας κ.  Kakha Kuchava, την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας κ. Anu Vehviläinen και το μέλος του Συμβουλίου για τη Νεολαία του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Σπύρο Παπαδάτο.

• Το κοινό μέλλον όλων των Ευρωπαίων πολιτών

Κεντρικές ομιλίες από την Προέδρο της Βελγικής Γερουσίας κ. Stephanie D’Hose, την  Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου και τον  Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σλοβενίας, κ. Igor Zorčič.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των συμμετεχόντων Κοινοβουλίων και Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργου Μυλωνάκη και της  Γενικής Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Δέσποινας Χατζηβασιλείου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τα Κοινοβούλια μετά την πανδημία

Έκθεση πεπραγμένων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινοβουλευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ECPRD)

Προτεραιότητες και προγραμματισμός εργασιών του  ECPRD για το διάστημα 2022-2023.

Τέλος, στο περιθώριο των εργασιών προβλέπονται διμερείς συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων Προέδρων, καθώς και ξεναγήσεις στην έκθεση για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που λειτουργεί στο Μέγαρο της Βουλής και στην έκθεση σύγχρονης τέχνης, στον εκθεσιακό χώρο του κτηρίου της Βουλής στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*