ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΧΩ

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, το προγραμματισμένο για σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου Jazz Festival ΗΧΩ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης, στις 20:00.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Jazz Festival ΗΧΩ «Οι μουσικές μας ρίζες, καρποί του μέλλοντος» διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά στο ανοικτό αμφιθέατρο της ΖΕΠ (δίπλα στο 19ο βιοκλιματικό σχολείο). Το φεστιβάλ παντρεύει παραδοσιακά ακούσματα με σύγχρονους ήχους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης της Jazz μέσα από ένα σταυροδρόμι συνομιλίας της σύγχρονης με την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική μας κληρονομιά.

Με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνουμε τη μουσική, ανακυκλώνουμε τους χώρους, ανακυκλώνουμε τα υλικά», το φεστιβάλ έθεσε τις καλύτερες βάσεις τόσο για την καθιέρωσή του σε θεσμό, εμπνέοντας τους νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν τις δουλειές τους στην Κοζάνη, όσο και για την αξιοποίηση νέων χώρων πολιτισμού, οι οποίοι συνδέουν το φυσικό και το αστικό τοπίο με τη μουσική και ζωντανεύουν την πόλη και τις γειτονιές της.

Τρία σχήματα θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο μέσα από τις μουσικές τους:

οι «Flying Root Quartet» με τους Ελιόνα Σινιάρη, Φίλιππο Κωσταβέλη, Λάκη Τζήμκα και Αλέκο Παπαδόπουλο, θα μας γνωρίσουν μουσικές παραδόσεις από διάφορες χώρες του κόσμου, μέσα από ενορχηστρώσεις του Λάκη Τζήμκα.

Το «Pantelis Stoikos Quartet», με τους Παντελή Στόικο, Λάκη Τζήµκα, Γιώργο Κλουντζό και Γιώργο Αθανασίου, θα παντρέψει τη σύγχρονη jazz µε στοιχεία της εγχώριας και ευρύτερης µουσικής παράδοσης των Βαλκανίων, στο µεταίχµιο µεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το «Thanos Stavridis Trio» με τους Θάνο Σταυρίδη, Δάνη Κουμαρτζή και Χρήστο Τάσιο, θα παρουσιάσει μουσικές του κόσμου, μέσα από τις δύο προσωπικές δουλειές του ακορντεονίστα Θάνου Σταυρίδη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*