Στο «περιθώριο» της Εκπαίδευσης η Π.Ε. Κοζάνης, το επόμενο σχολικό έτος 2023-2024.

Δυσοίωνη  προβλέπεται η επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024 για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς και την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 11 τ.ΑΣΕΠ/2023 για το σχολικό έτος 2023-2024 δεν προβλέπεται κανένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών σε Δημοτικα και Νηπιαγωγεία της Π.Ε. Κοζάνης.

Επίσης, σύμφωνα με τα ΦΕΚ 2690/2023 και 2709/2023 δεν προβλέπεται καμία ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.)  σε  σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης , παρόλες τις ανάγκες και τις αιτήσεις Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι η δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στην εκπαίδευση των μαθητών , στις οικογένειές τους, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του σχολικού προγράμματος.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας πρέπει να δει με περισσότερη ευαισθησία την Π.Ε. Κοζάνης , γιατί η περιοχή δοκιμάζεται από την απολιγνιτοποίηση, την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση και την υπογεννητικότητα.

Είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα και επιτακτική η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς και μεταθέσεις εκπαιδευτικών ,  καθώς και για νέες ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.).

Κωτούλας  Αθανάσιος

Πρόεδρος του Συλλόγου

Εκπ/κων  Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

Δάσκαλος του 1ου Δ.Σ. Κρόκου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*