Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, Tiny Kox

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απηύθυνε τα θερμά συγχαρητήριά του προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ.Tiny Kox, για την εκλογή του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα ήθελα να σας απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια τόσο εμού του ιδίου, όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας.

Είμαι πεπεισμένος ότι από τη θέση αυτή θα συμβάλλετε κατά τρόπο ουσιαστικό στην ενίσχυση του ρόλου του Συμβουλίου της Ευρώπης ως θεματοφύλακα των δημοκρατικών αξιών, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στην περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας.

Είναι ευκαιρία, ως Πρόεδρος ενός επιφανούς διακρατικού Ευρωπαϊκού οργανισμού, να αποδείξετε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι σε θέση να προάγει όχι μόνο τη συζήτηση και τον διάλογο, αλλά συμβουλεύοντας τις κυβερνήσεις να ενθαρρύνει και την πράξη, η οποία σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία για την αντιμετώπιση των σημαντικών ζητημάτων που καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε.

Παρακαλώ δεχθείτε, Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε, την έκφραση της υψηλής εκτιμήσεώς μου».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*