Συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας σε ημερίδα για διασυνοριακά προγράμματα στη Σόφια της Βουλγαρίας

Το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας, στη Σόφια της Βουλγαρίας, έλαβε χώρα το συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) ΕΛΙΚΑΣ, ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ και ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ με θέμα: «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων».

Στο συνέδριο συμμετείχαν πρώην Πρωθυπουργοί, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Δήμαρχοι και αιρετοί απ’ όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι φορέων και ιδρυμάτων και εκπρόσωποι Ελληνικών και Διεθνών Πανεπιστημίων.

Τον Δήμο Φλώρινας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Σοφία Φουδούλη Τζώτζη, η οποία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με σημαντικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της Κυβέρνησης. Η κα Φουδούλη συζήτησε διεξοδικά και την προοπτική περαιτέρω ένταξης του Δήμου Φλώρινας σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους Εδαφικής Συνεργασίας, η οποία καθορίστηκε για το άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς και τη συμμετοχή του Δήμου, ως εταίρου, σε σημαντικά διασυνοριακά προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από την επικείμενη έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 για τα προγράμματα του στόχου της Εδαφικής Συνεργασίας και συνεπώς των διμερών διασυνοριακών, αλλά και διακρατικών προγραμμάτων, που αφορούν και στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου κατέδειξαν τη σημαντικότητα των συνεργασιών μεταξύ κρατών, τη σημαντικότητα των διασυνοριακών προκλήσεων και πώς τα οικονομικά κίνητρα μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι συμμετέχοντες, με το πέρας του συνεδρίου, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντησή τους σε τόπο και χώρο που θα καθοριστεί σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*