Συνάντηση με τον Δήμο Resen

Αντιπροσωπεία του δήμου Resen που καλύπτει την Βορειομακεδονική πλευρά της λεκάνης των Πρεσπών με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Jovan Tozievski επισκεφτηκε τον δήμο Πρεσπών μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων που εκτελούν από κοινού οι δύο δήμοι στα πλαίσια διασυνοριακών προγραμμάτων, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυρίως λόγω της πανδημίας COVID-19 και συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν οι ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση όλων των σχετικών δράσεων το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης συζητήθηκαν οι ανάγκες των δύο δήμων και οι προοπτικές της νέας προγραμματικής περιόδου. Οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν τις εξελίξεις στο θέμα της διάνοιξης της συνοριακής διάβασης Λαιμού που αποτελεί αίτημα των κατοίκων της Πρέσπας και στις δύο πλευρές των συνόρων. Τέλος, συζητήθηκαν τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος των Πρεσπών με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της στάθμης της Μεγάλης Πρέσπας.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών καλωσόρισε τον ομόλογό του τονίζοντας την άριστη συνεργασία που είχε με τους προκατόχους του, συνεργασία που απέδωσε καρπούς προς όφελος των δημοτών μας, και η οποία ελπίζει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί στο μέλλον. Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση με ιδιαίτερη έμφαση στην διάνοιξη της συνοριακής διάβασης Λαιμού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*