Συνάντηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ & ΜΕΡΑ25

«ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» & «ΜΕΡΑ 25» συζήτησαν για τα ενεργειακά ζητήματα

 

Τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις τους επί των ενεργειακών ζητημάτων που την παρούσα στιγμή αποτελούν την «καυτή πατάτα» του εν λόγω κεφαλαίου, αντάλλαξαν και κουβέντιασαν κατά την σημερινή τους συνάντηση το Προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τα μέλη κλιμακίου του «ΜΕΡΑ 25» με επικεφαλής τον Κρίτωνα Αρσένη.

Οι αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που αποτελούν μέρος ενός ντόμινο με αφετηρία την αύξηση στην τιμή φυσικού αερίου και την αλλαγή στο μείγμα καυσίμου λόγω απολιγνιτοποίησης, η πρόωρη απόσυρση των μονάδων βάσης με καύσιμο τον λιγνίτη και τα δυσμενή παρελκόμενα του κεφαλαίου αυτού αλλά και το αίτημα για παράταση του χρόνου λειτουργίας τον λιγνιτικών μονάδων αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της συζήτησης.

Από την πλευρά του συνδικάτου επαναδιατυπώθηκε η θέση που επιμένει στην ομαλή μετάβαση και στην «πίστωση» του χρόνου που χρειάζεται η περιοχή έτσι ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να δουλέψει προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέων προϋποθέσεων ώστε οι τοπική κοινωνία να μην είναι το θύμα μίας βίαιης απολιγνιτοποίησης που θα την αφανίσει από τον χάρτη καταδικάζοντας τους πολίτες της.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του «ΜΕΡΑ 25» ταυτίστηκαν με την προϋπόθεση της ομαλής μετάβασης, ενισχύοντας και επικροτώντας το αίτημα για παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*