Συνάντηση της Π. Πέρκα με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Σοβαρές οι επιπτώσεις της «φυγής» των μηχανικών από το δημόσιο

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ), μετά από σχετικό αίτημα, πραγματοποίησε η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, σήμερα στο γραφείο της στη Βουλή.

Από την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ συμμετείχαν οι: Πετρόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος, Πλουμίτσα Τριανταφυλλοπούλου, Γεν. Γραμματέας, Οικονόμου Μελέτης, Οργαν. Γραμματέας,  Καβάλλα Φανή και Θεοδωροπούλου Πηνελόπη, Μέλη της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.

Η παραγωγική μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ειδικότερα στο κύμα φυγής των διπλωματούχων μηχανικών από τις Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες και στις παραιτήσεις μηχανικών από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Το δημόσιο δεν είναι πλέον ελκυστικό αφού, οι αποδοχές των Ελλήνων Μηχανικών του δημόσιου τομέα βρίσκονται στο 30-40% των αντίστοιχων αποδοχών στο εξωτερικό.

Εξ’ αυτού προκύπτουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των δημοσίων έργων, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και εν τέλει τη δημόσια ασφάλεια. Συζήτησαν τέλος ότι το συνταξιοδοτικό παραμένει μεγάλο θέμα για τον κλάδο και σε ό,τι αφορά στις συνταξιοδοτικές παροχές αλλά και τον χρόνο απονομής τους.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν τέλος, να συνεχιστεί η μεταξύ τους παραγωγική συζήτηση και συνεργασία με κοινό στόχο την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*