Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Μωμόγερων Λιμνοχωρίου – Βαλτονέρων – Αναργύρων «ΟΙ ΤΣΑΓΟΥΣΙΔΕΣ»

Συνάντηση με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής της νεοσυσταθείσας Ένωσης Μωμόγερων Λιμνοχωρίου – Βαλτονέρων – Αναργύρων «ΟΙ ΤΣΑΓΟΥΣΙΔΕΣ» είχε Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου στο γραφείο του, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό δράσεων της Ένωσης, που περιλαμβάνει τη δημιουργία βίντεο-κλιπ και την προμήθεια παραδοσιακών φορεσιών, με σκοπό την ανάδειξη και διατήρηση του εθιμοτυπικού Ποντιακού δρώμενου των Μωμόγερων, δράσεις στις οποίες συμβάλλει και ενισχύει η Π.Ε. Φλώρινας. Επίσης, ενημερώθηκε για την πρόθεση ένταξης του εθίμου στην άυλη Πολιτιστική κληρονομία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής παρουσίασαν στον Αντιπεριφερειάρχη την περικεφαλαία και το μπαστούνι της αυθεντικής παραδοσιακής φορεσιά των Μωμόγερων, η οποία χρονολογείται από το 1940 και αποτελεί ιστορικό κειμήλιο και σημείο αναφοράς της τοπικής παράδοσης.

Στη συνάντηση, την Ένωση εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος Γιώργος Μπασούρης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Τσισμαλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Κωσταντίνος Μελισσανίδης, ο Ταμίας Βασίλης Δημητριάδης και η πληρεξούσια δικηγόρος Ευδοξία Ζαφειρίδου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*