Συνέδριο Μονάδων Υγείας Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων στη Βουλή των Ελλήνων

Στη Βουλή των Ελλήνων διεξάγεται το 2ο Συνέδριο Μονάδων Υγείας Κοινοβουλίων 27+, δηλαδή των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νορβηγίας. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του δικτύου σε εθνικό κοινοβούλιο, καθώς το 1ο συνέδριο πραγματοποιήθηκε προ έτους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατόπιν πρωτοβουλίας της υγειονομικής του μονάδας. Σε αυτό το συνέδριο, το οποίο λαμβάνει χώρα 28-29 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, συμμετέχουν είκοσι σύνεδροι από τα προαναφερόμενα κοινοβούλια.

Το συνέδριο τίμησε με θερμό χαιρετισμό της προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρομπέρτα Μέτσολα, που προβλήθηκε σε μαγνητοσκόπηση κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Βασίλειος Οικονόμου, ο οποίος και κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

Το νεοσύστατο Δίκτυο Μονάδων Υγείας Κοινοβουλίων 27+ έχει ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με καλές πρακτικές και τον συντονισμό για κοινές δράσεις σε θέματα υγείας στα κοινοβούλια.  Το 2ο αυτό συνέδριο επιδιώκει να δώσει περαιτέρω ώθηση στη λειτουργία και τη δομή του δικτύου, γι’ αυτό και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει  ομιλίες με άξονα την προαγωγή της υγείας στα κοινοβούλια, εργασία σε ομάδες προς λεπτομερέστερη σκιαγράφηση της ταυτότητας, του οράματος και των στόχων του δικτύου, καθώς και εργαστήριο για την οργάνωση κοινών δράσεων σε μία Ημέρα Αφύπνισης και Ενημέρωσης, για ένα συγκεκριμένο ζήτημα υγείας, στα κοινοβούλια όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*