ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε στην Αθήνα συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, σε συνέχεια συνάντησης που είχα την Κυριακή, με το συντονιστικό όργανο των κινητοποιήσεων των αγροτών της Καστοριάς.

Η Μαρία Αντωνίου μετέφερε στον Υφυπουργό τα αιτήματά τους, σύμφωνα με το ψήφισμα-υπόμνημα που της επιδόθηκε, επισημαίνοντας στον κ. Σταμενίτη ότι η αγροτική παραγωγή του τόπου μας έχει πληγεί σημαντικά κι έχει υποστεί ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ταυτόχρονα, εξετάστηκαν αναλυτικά, ένα προς ένα, τα αιτήματα, για τα οποία, όπως διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός, έχουν δρομολογηθεί λύσεις, ενώ το προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τους αγρότες της περιοχής μας.

Παράλληλα, η θεματολογία της συζήτησης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιελάμβανε φλέγοντα ζητήματα, που βρίσκονται στην επικαιρότητα και αφορούν στις καθημερινές ανάγκες και απαιτήσεις της αγροτικής παραγωγής και του κλάδου.

Η Μαρία Αντωνίου τόνισε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση έχουν εντάξει στο σχεδιασμό τους παρεμβάσεις, με απώτερο στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Επιστέγασμα αυτού του ολοκληρωμένου και στοχευμένου σχεδιασμού, αποτελεί η εμβληματική εφαρμογή του προγράμματος «Απόλλων», το οποίο επίκειται να νομοθετηθεί και αφορά στην υλοποίηση μεγάλων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τα εν λόγω έργα είναι ώριμα και έτοιμα προς κατασκευή. Το Πρόγραμμα «Απόλλων» αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα, συνδυάζοντας την ενεργειακή με την κοινωνική πολιτική και συντελεί ώστε οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να έχουν ακόμα πιο έντονο θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στους ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ, εξασφαλίζοντας οφέλη για τους παραγωγούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*