Συνεδρίασε το ΔΣ του Σπάρτακου. Υπογράφεται την Πέμπτη η Νέα ΕΣΣΕ

Στην παρουσίαση του προσχεδίου της νέας ΕΣΣΕ, που πρόκειται να υπογραφεί την ερχόμενη Πέμπτη 21 Μαρτίου, προχώρησε σήμερα το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Το προσχέδιο είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ Διοίκησης ΔΕΗ και συνδικάτων και θα έχει ισχύ για τρία χρόνια.

Σε μια εποχή που η ΓΣΕΕ έχει ως βασικό διεκδικητικό στόχο την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, αποτελεί επιτυχία για το συνδικάτο να υπογράφει νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, η οποία πλέον θα έχει υπό «την σκέπη της» τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν μετά το 2019 και το 2023.

Για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι θετικό το γεγονός ότι πλέον από τις ατομικές συμβάσεις, πηγαίνουμε σε μια ΕΣΣΕ που σημαίνει ότι «θωρακίζονται» κάτω από την ομπρέλα της οι νέοι συνάδελφοι.

Ωστόσο πρόκειται για μια σύμβαση με πρωτόγνωρα στοιχεία και δεδομένα, που προκύπτουν από τροποποιήσεις και επαναφορές άρθρων, που σημαίνει ότι απαιτείται η επαγρύπνηση του Συνδικάτου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*