Σωματείο εστίασης Κοζάνης. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΖΕΠ

Πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια από τότε που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε από τον ΟΗΕ ότι το τέλος του λιγνίτη θα έρθει το 2028.
Μεσολάβησαν αρκετά πράγματα, που όλα τα έκαναν ακόμη πιο δύσκολα.
Η Περιοχή μας χάνει καθημερινά θέσεις εργασίας που δεν αντικαθίστανται αλλά και σημαντικά ποσοστά του ΑΕΠ της.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η οικονομία της περιοχής ήταν στηριγμένη για δεκαετίες επάνω στο λιγνίτη, έτσι λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν ήξερε.
Και όμως ένα βάρβαρο χωρίς επόμενη ημέρα πείραμα συντελείτε στη Δυτική Μακεδονία στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».
Οι επιχειρήσεις και του δικού μας κλάδου πλήττονται από αυτή την πολιτική και σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις από τη διαχείριση της πανδημίας, στραγγαλίζονται κυριολεκτικά.
Ζούμε μαύρες μέρες, δίχως αύριο !
Το σωματείο εστίασης «Ερμής» προσκαλεί την Κυβέρνηση, ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει τους χρόνους απολιγνιτοποίησης και με ουσιαστική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας να ξανασχεδιαστεί η επόμενη ημέρα.
Φοβόμαστε αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς!
Το  2023 και το 2028 είναι ημερομηνίες βίαιης, άγριας αλλαγής με τρομακτικές αρνητικές επιπτώσεις.
Καλούμε τα μέλη μας, τους εργαζόμενους στον κλάδο και όλη την κοινωνία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου στην Περιφέρεια (ΖΕΠ) μαζί με όλους τους άλλους φορείς για να μην απαξιωθεί η Δυτική Μακεδονία, οι πόλεις και τα χωριά μας !!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*