Τριημερίδα Γαστρονομίας και Οίνου

Το ΙΕΚ Αμυνταίου σε συνεργασία με το Οινοποιείο Amyntas Wines του Α.Σ.Ε.Π.Α, διοργανώνουν μια εκδήλωση, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 18:00, στον προαύλιο χώρο του οινοποιείου, στην οποία θα παρουσιαστούν γευστικοί συνδυασμοί φαγητού και κρασιού υπό τους ήχους του Dj Alex Brown (Αλέξανδρος Μπούρας).

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη λήξη μιας Τριημερίδας, με θέμα τη Γαστρονομία και τον Οίνο, όπου οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ Αμυνταίου, έχοντας λάβει μια κοινή εκπαίδευση πάνω στην επιστήμη της γαστρονομίας και τη διασύνδεση της με την κατανάλωση οίνου, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις γευστικές τους προτάσεις. Η Τριημερίδα (7, 8 & 9 Ιουνίου 2023) απευθύνεται στους καταρτιζόμενους του Δ ΙΕΚ Αμυνταίου των κατευθύνσεων Τεχνικός Αμπελουργίας – Οινολογίας, Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), Τεχνικός Αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής και Στέλεχος Μηχανογραφημένου λογιστηρίου Φ. Γ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στην τέχνη και στην επιστήμη της γαστρονομίας, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεων της με την κατανάλωση οίνου. Ειδικότερα, η εκπαίδευση φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, την παραγωγή οίνου, τις σημαντικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση των γνώσεων για την ανάπτυξη μενού, που περιλαμβάνουν το συνδυασμό φαγητού και κρασιού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οίνος και το φαγητό αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την αξιοποίηση της ελληνικής κουζίνας και αξιόλογων οινικών διαδρομών στην Ελλάδα για την ανάδειξη του τουρισμού ως μία νέα πηγή κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις. Μια προσέγγιση σε ότι αφορά τη μεγιστοποίηση της οινοτουριστικής εμπειρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*