Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Φαρμακοβιομηχανίας DEMO ABEE

Καλαφάτης: «Ανεβάζουμε ταχύτητα, γυρίζουμε σελίδα, επενδύουμε στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στις επενδύσεις»

«Τα τελευταία τρία χρόνια με τις πρωτοβουλίες του  Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης ανεβάζουμε ταχύτητα, γυρίζουμε σελίδα, επενδύουμε, γενικότερα, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στις επενδύσεις. Η Μακεδονία και η Θράκη, με κέντρο τη Θεσσαλονίκη καθίσταται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός με πολλά assets – με κυρίαρχο το υψηλής ποιότητας επιστημονικό προσωπικό», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Φαρμακοβιομηχανίας DEMO ABΕΕ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.  Και πρόσθεσε: «Η επιχειρηματική πρωτοβουλία της οικογένειας Δέμου, υπόδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας, ουσιαστικά είναι μια ακόμα ψηφίδα σ΄αυτό που οικοδομείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη η οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ακόμη:

«Η μεγάλη δεξαμενή που προέρχεται από τα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα που υπάρχουν όχι μονάχα στη Θεσσαλονίκη αλλά και από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στη Θράκη, μαζί με τα τρία Πανεπιστήμια που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη -το Α.Π.Θ., το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο- αποτελεί την πιο βασική προϋπόθεση για να γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις. Γιατί η βασική επένδυση είναι στο ανθρώπινο δυναμικό, στα μυαλά πίσω από τις προσπάθειες, στους Έλληνες.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη συντελείται κοσμογονία -κυρίως με πυλώνα την Αλεξανδρούπολη- στον ενεργειακό τομέα και όχι μονάχα, στις μεταφορές και σε άλλους τομείς. Στη Δυτική Μακεδονία προχωράει το μεγάλης σημασίας έργο της απολιγνιτοποίησης. Και βεβαίως στη Θεσσαλονίκη, θέλουμε να επενδύσουμε, ως Βόρεια Ελλάδα, σ΄ ένα ψηφιακό HUB έρευνας και καινοτομίας.  Και αυτή η πρωτοβουλία είναι βαθιά στην κουλτούρα, τη φύση αυτής της Κυβέρνησης, όχι μονάχα να προλαμβάνει το μέλλον, αλλά να το δημιουργεί, να είναι πρωταγωνιστής σ΄αυτό. Και αυτό είναι μια ξεκάθαρη επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.

Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου γιατί αυτή η επιχειρηματική πρωτοβουλία της οικογένειας Δέμου, υπόδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας, ουσιαστικά είναι μια ακόμα ψηφίδα σ΄αυτό που οικοδομείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη η οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή. Εκπέμπει και ένα μήνυμα ότι εδώ από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη μπορούμε να κερδίσουμε το μέλλον, επενδύοντας σ΄αυτό που αποτελεί το asset της χώρας, στους ανθρώπους της, στους επιχειρηματίες, στους νέους επιστήμονες και κυρίως στις συνέργειες που μπορούν να καταστήσουν τους Έλληνες πιο δυνατούς, να πετάξει η χώρα μας πιο ψηλά, πιο μπροστά, πιο δυνατά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*