Χορήγηση Βεβαίωσης Τεχνικού Φακέλου Υδατοδρομίου Σκοπέλου

Δυνατότητα ανάπτυξης εγκαταστάσεων υδατοδρομίου αποκτά ο Λιμένας Σκοπέλου με τη Βεβαίωση Αποδοχής Τεχνικού Φακέλου του υδατοδρομίου που υπεγράφη  από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.  

Με τη συγκεκριμένη Βεβαίωση, η εταιρεία «Υδατοδρόμια Σποράδων Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία», που υπέβαλε το σχετικό αίτημα άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.

Ανάλογες Βεβαιώσεις, που επιτρέπουν την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, έχουν χορηγηθεί στην Αλόννησο, τη Σκύρο και στην Τήνο, ενώ εξετάζεται ο σχετικός φάκελος που αφορά στο υδατοδρόμιο Πάτμου.  

Υπενθυμίζεται ότι άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί, επίσης, στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Κυλλήνης και Κύμης, ενώ συνολικά, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζονται άλλα 18 αιτήματα χορήγησης αδειών ίδρυσης υδατοδρομίων.

Με αφορμή τη χορήγηση Βεβαίωσης Τεχνικού Φακέλου στο υδατοδρόμιο της Σκοπέλου, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Η Σκόπελος, μετά τη Σκύρο και την Αλόννησο, γίνεται το τρίτο νησί των Σποράδων που αποκτά τη δυνατότητα ανάπτυξης εγκαταστάσεων υδατοδρομίου, μια υποδομή που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη και όχι μόνο. Πλέον, στις Σποράδες και στην Εύβοια, όπου έχουν ήδη αδειοδοτηθεί ανάλογες εγκαταστάσεις, διαμορφώνονται προϋποθέσεις βιώσιμων αεροπορικών συνδέσεων με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.»

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*