Έργα διαχείρισης αποβλήτων και βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών των δημόσιων χώρων εντός τής Περιοχής Παρέμβασης τής ΟΧΕ των Λιμνών, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, υπέγραψε δύο  Προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων και βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών των δημόσιων χώρων, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020 και Δικαιούχους τούς Δήμους τής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν σε έργα που θα υλοποιηθούν εντός της Περιοχής Παρέμβασης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αξιοποίησης των Λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για τις Προσκλήσεις:

  • Κατασκευή υποδομών διαχείρισης αστικών αποβλήτων (αποχετευτικά δίκτυα και ΕΕΛ) εντός των περιοχών ΟΧΕ Δυτικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 000 ευρώ. Ως στόχο έχει τη χρηματοδότηση έργων που θα συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη και αποδοτική διαχείριση και διατήρηση των φυσικών πόρων και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 – Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ από 22-09-2021 έως 01-11-2021 και ώρα 14:00:00.
  • Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών δημόσιων χώρων εντός της περιοχής παρέμβασης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ΟΧΕ αξιοποίησης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 000 ευρώ. Ως στόχο έχει τη χρηματοδότηση έργων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης και τη διείσδυση Συστημάτων Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας και Ήπιων Μορφών Ενέργειας στο δημόσιο χώρο, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 – Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ από 22-09-2021 έως 01-11-2021 και ώρα 14:00:00.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Προσκλήσεις, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*