“ΕΛΠΙΔΑ”: Με την ανοχή Κυβέρνησης – ΟΠΕΚΕΠΕ και την σιωπή της Περιφέρειας τα Δικαιώματα των αγροτών μας «ταξιδεύουν» στις τσέπες επιτήδειων στη Κρήτη και στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας

Η καταλήστευση των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης από τη Δυτική Μακεδονία για να φτάσει στα χέρια επιτήδειων στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και της Κρήτης εξελίσσεται από το 2017 και κορυφώθηκε το 2020.

Η Βασική Ενίσχυση που κόβεται οριζόντια από όλους τους Γεωργούς και Κτηνοτρόφους της Χώρας, πηγαίνει βάση Κοινοτικής Οδηγίας στο Εθνικό Απόθεμα για να προικίσει νέους Γεωργούς και Κτηνοτρόφους νεοεισερχόμενους στον Αγροτικό Τομέα.

Ο Αγροτικός πληθυσμός γερνά και μειώνεται και υπάρχει τεράστια ανάγκη για νέο αίμα στον πρωτογενή τομέα. Η προσπάθεια αυτή χρηματοδοτείται από το Εθνικό Απόθεμα.

Δυστυχώς με την ανοχή και τα στραβά μάτια των Κυβερνήσεων από το 2017 έως σήμερα αυτά τα κονδύλια, που κόβονται από τους αγρότες μας, καταλήγουν σε τσέπες  τρίτων, άσχετων με το αγροτικό επάγγελμα και κυρίως στην περίπτωση μας, εκτός Δυτικής Μακεδονίας!

Το 2020 η αφαίμαξη της Βασικής Ενίσχυσης από τους Αγρότες, για να καλυφθούν οι αιτήσεις των επιτήδειων, ξέφυγε από κάθε προηγούμενη χρονιά και η κοροϊδία ξεπέρασε κάθε όριο.

Περίπου 100εκ κόπηκαν από τη Βασική ενίσχυση των Αγροτών  σε όλη τη Χώρα και στη Δυτική Μακεδονία φυσικά.

Που πήγαν τα λεφτά των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας όμως;

Δυστυχώς ταξίδεψαν για….Κρήτη όπως φαίνεται από τον πίνακα που επισυνάπτουμε και που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάθε χρόνο *(συνημμένο 1)

Το 2020 η Κρήτη πήρε το 66% του Εθνικού Αποθέματος, όταν η Δυτική Μακεδονία  μόλις το 2,5%!

Τα έτη 2017-2020 συνολικά, έφτασε από τα 126εκ€ του Εθνικού Αποθέματος, σχεδόν το μισό (46%) να πηγαίνει στην Κρήτη και μόλις το 4% στη Δυτική Μακεδονία.

Η Κρήτη που το 2017 έπαιρνε 6,8εκ€ έφτασε το 2020 να παίρνει 31,3εκ!!! Αύξηση 363%

Ενώ  η Δυτική Μακεδονία που το 2017 για τους νεοεισερχόμενους αγρότες της πήρε ως Εθνικό Απόθεμα 2,4εκ€, το 2020 πήρε μόλις 1,2εκ€ (το 2019 είχε πέσει στο 0,8εκ€). Μείωση 49%!

Το ερώτημα είναι, έγινε αυτό νόμιμα;

Η απάντηση φαίνεται πως είναι ΟΧΙ.

ΟΧΙ δεν πήγε νόμιμα το 46% του Εθνικού Αποθέματος στη Κρήτη.

Πήγε με καταλήστευση των δικαιωμάτων της Περιφέρειας μας, με ένα  σύστημα εικονικών ελέγχων, που απ ότι φαίνεται, μπάζει από παντού.

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες, δημόσιες, επίσημες και επώνυμες, για μαϊμού αιτήσεις και ψευδείς δηλώσεις με ψεύτικα ενοικιαστήρια στην Περιφέρεια.

Ένα πανηγύρι επιτήδειων που λυμαίνονται χρήματα που καταλήγουν στις τσέπες τους, ενώ  θα έπρεπε να πάνε στους αγρότες μας.

Αλήθεια ο έμπειρος περί τα Αγροτικά Περιφερειάρχης δεν το πήρε χαμπάρι πρώτα ως Βουλευτής και μετά ως Περιφερειάρχης ειδικά όταν τα ποσά της Δυτικής Μακεδονίας από το 2017 και μετά κατρακύλησαν;

Και οι Βουλευτές της Περιφέρειας δεν το πήραν χαμπάρι ούτε αυτοί;

Μα οι καταγγελίες απ ότι φαίνεται, μέσα από επίσημα χείλη και από τα αγροτικά ΜΜΕ, έφταναν τόσο στα βουλευτικά τους γραφεία όσο και στην Περιφέρεια.

Γιατί σιώπησαν μέχρι σήμερα; Μήπως για να μη θίξουν τους Υπουργούς της Κυβέρνησης που κάνουν τα στραβά μάτια;

Ποια συμφέροντα και ποια ρουσφέτια μέσα στην Κυβέρνηση  και στον ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούν το Εθνικό Απόθεμα στις τσέπες επιτήδειων;

Για το θέμα, μετά από τις καταγγελίες αυτές, που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταθέσαμε σχετική Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*