15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολούθουμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για«έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα». Έτσι,  το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021,  διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, την 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, την Ελληνική Αστυνομία και το Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου, δράση που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας

Σκοπός της Δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και να διαδοθεί ειδικά στους νέους ανθρώπους το μήνυμα ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η δράση, θα γίνει ως εξής:

Εθελοντές του Ινστιτούτου θα βρίσκονται έξω από το café-bar DENIRO στο Αμύνταιο το βράδυ του Σαββάτου, για να ενθαρρύνουν τους νέους που προσέρχονται για διασκέδαση να επιλέξουν τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχτεί τον τίτλο και φορέσει το ειδικό βραχιολάκι, που θα του περάσουν οι εθελοντές στο χέρι, θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.

Κατά την έξοδό του από το κέντρο διασκέδασης ο Οδηγός της παρέας θα κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ που διενεργούν οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., μαζί με κάποιον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. ή της Τροχαίας, ώστε να αποδειχθεί ότι τήρησε την υπόσχεση να μην καταναλώσει αλκοόλ.

Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει, ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*