155.000 ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για την βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδού προς παρεκκλήσι οσίου Βαραδάτου

Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, εισηγήθηκε την ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδού προς παρεκκλήσι οσίου Βαραδάτου», κατά την Οικονομική Επιτροπή της 31ης Αυγούστου 2023.

Η παρούσα μελέτη αφορά σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των χαρακτηριστικών υφιστάμενης αγροτικής οδού στο αγρόκτημα Ροδίτη – Κουβουκλίων του Δήμου Σερβίων, μήκους περίπου 1.720 μέτρων. Συγκεκριμένα, αφορά στην αγροτική οδό που ξεκινά από την οδό εξυπηρέτησης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Βαθυλάκκου – Μεσιανής – Ροδίτη και καταλήγει λίγο μετά το Εξωκλήσι του Οσίου Βαραδάτου.

Με το προτεινόμενο έργο προβλέπονται εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών με σκοπό την εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στη γεωργική γη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων. Ταυτόχρονα, με την ασφαλτόστρωση θα αποφευχθεί η ανάγκη ετήσιας συντήρησης της οδού με αμμοχάλικο, γεγονός που συντελεί και στην οικονομικότητα του έργου σε βάθος χρόνου. Το έργο μελετήθηκε από το Δήμο Σερβίων και θα εκτελεστεί από την Π.Ε. Κοζάνης.

Η Περιφερειακή Αρχή έχει επεξεργαστεί προτάσεις για το πρόγραμμα οδικών προσβάσεων προς τουριστικούς προορισμούς, με σκοπό να υποστηρίξει βασικές υποδομές αύξησης της επισκεψιμότητας σε αυτούς. Η συγκεκριμένη οδός εξυπηρετεί τόσο την αγροτική δραστηριότητα τόσο και την πρόσβαση στη λίμνη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*