Το μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – «Δεν πρέπει να χαθεί η ιστορική μνήμη στη λήθη του χρόνου»

«Η 19η Μαΐου μας θυμίζει κάθε χρόνο μία από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας. Μας υπενθυμίζει μία δική μας εθνική τραγωδία.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με θύτες τους αιμοσταγείς και απάνθρωπους Νεότουρκους, στοίχισε τη ζωή σε 353.000 Έλληνες Ποντίους, αποτελώντας ένα από το πιο φρικτά, μαζικά και βίαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οφείλουμε να μην λησμονήσουμε ποτέ, τα τραγικά εκείνα γεγονότα των ανελέητων σφαγών και του σκληρού ξεριζωμού που προκάλεσαν στον Ποντιακό Ελληνισμό οι ανατριχιαστικές θηριωδίες του Κεμαλισμού, μέσα από εκτοπίσεις, διωγμούς, κακουχίες, βασανιστήρια και εκτελέσεις.

Δεν θα πρέπει ποτέ να αφήσουμε την ιστορική μνήμη να χαθεί στη λήθη του χρόνου.

Γι’αυτό είναι ιερό μας καθήκον να συνεχίσουμε ακόμη πιο έντονα, δυναμικά και αγωνιστικά την εθνική μας προσπάθεια για τη διεθνή και καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας, προκειμένου να γίνει πράξη η πολυπόθητη ηθική δικαίωση που όλοι περιμένουμε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*